ŠUŠKAVAC TORTA Laki recepti

ŠUŠKAVAC TORTA

by ivana_ilich
2520 views

ŠUŠKAVAC TORTA, u produžetku je uputstvo za pripremu i spisak sastojaka:

  • 10 jaja
  • 300g šećera i još 10 kašika šećera za fil
  • Sirće
  • 100g čokolade za kuvanje
  • 250g margarina
  • 500g šlaga

 

Kora:Umutiti 5 belanaca sa 300g šećera, i jednom kašikom sirćeta. Kore peći na 100°C 1 sat i 30 min.

Napraviti dve ovakve kore.

 

Fil: 10 žumanaca skuvati na pari sa 10 kašika šećera. Kada se smesa skuva  dodati 100g čokolade, a kada se ohladi 250g margarina.

Postupak filovanja: Kora-fil-šlag-kora-fil-šlag.

ŠUŠKAVAC TORTA se čuva na hladnom mestu.

Pogledajte još i recept za ŠPANSKI VETAR TORTU.

 

Napomena:

Na sajtu su date naše omiljene klasične i nove ideje za kolače i torte. Svi recepti su isprobani u našoj kuhinji, i tako navedeni sigurno uspevaju. Za kolače i torte treba uvek upotrebiti sveže sastojke, slušati savete iskusnijih, dobro čitati recepte, a neke i prilagoditi svom ukusu i materijalu koji imamo u kući.  Pre spremanja, a još bolje pre kupovine, pažljivo još jedanput pročitajte recept. Tada često postupak rada ili odnosi budu jasniji.

Čovek se uči dok je živ.

Vrlo je bitno imatidovoljno mašte pa će svaka poslastica izgledati drugačije i biti ukusnija. Kolače ne morate praviti samo onda kada su potrebni, već i kada imate vremena i materijala, ili ste jednostavno raspoloženi za to.

Temperature i vreme pečenja mogu da imaju više ili niže vrednosti, u zavisnosti od individualne jačine toplote. Predlažemo Vam da  pri podešavanju pećnice obratite pažnju na uputstvo za upotrebu koje je dao proizvođač.

Kada napravite nešto dobro i originalno –  fotografišite. Fotografije i recept pošaljite nama, a mi ćemo to rado objaviti i podeliti sa ostalima.

Vaš Laki rezepti.

You may also like