LAKI RECEPTI ŠNE-NOKLE

ŠNE-NOKLE

by ivana_ilich
826 views

ŠNE-NOKLE, u produžetku je uputstvo za pripremu i spisak sastojaka.

Kuvati litar mleka sa malo šećera (3-4 kašike). Od 6 belanaca napraviti čvrst sneg, pa kašikom vaditi nokle i spuštati ih u vruće mleko. U toku kuvanja, okretati nokle. Skuvane neokle, ređati u činiju.

Umutiti 6 žumanca sa: 6 kašika šećera i kašikom brašna, i polako sipajte u vrelo mleko, i pritom stalno mešajte. Mleko sa žumancima kuvajte još 15-ak minuta, i potom prelijte nokle.

Savet: neke domaćice u nokle ubacuju i lomljeni keks.

ŠNE-NOKLE, se služe hladne.

 

Pogleajte još i PIRAMIDA TORTU.

Napomena:

Na sajtu su date naše omiljene klasične i nove ideje za kolače i torte. Svi recepti su isprobani u našoj kuhinji, i tako navedeni sigurno uspevaju. Za kolače i torte treba uvek upotrebiti sveže sastojke, slušati savete iskusnijih, dobro čitati recepte, a neke i prilagoditi svom ukusu i materijalu koji imamo u kući.  Pre spremanja, a još bolje pre kupovine, pažljivo još jedanput pročitajte recept. Tada često postupak rada ili odnosi budu jasniji.

Čovek se uči dok je živ.

Vrlo je bitno imatidovoljno mašte pa će svaka poslastica izgledati drugačije i biti ukusnija. Kolače ne morate praviti samo onda kada su potrebni, već i kada imate vremena i materijala, ili ste jednostavno raspoloženi za to.

Temperature i vreme pečenja mogu da imaju više ili niže vrednosti, u zavisnosti od individualne jačine toplote. Predlažemo Vam da  pri podešavanju pećnice obratite pažnju na uputstvo za upotrebu koje je dao proizvođač.

Kada napravite nešto dobro i originalno –  fotografišite. Fotografije i recept pošaljite nama, a mi ćemo to rado objaviti i podeliti sa ostalima.

Vaš Laki rezepti

You may also like