Laki recepti SAN SNOVA POSNA TORTA

SAN SNOVA POSNA TORTA

by ivana_ilich
2354 views

SAN SNOVA POSNA TORTA, u produžetku je uputstvo za pripremu i spisak sastojaka:

  • 1l soka od kajsija
  • 2 margarina
  • 600g posnog keksa
  • 15 kom krem bananica
  • 200g pudinga od vanile
  • 400g šlaga
  • 1kg banana

Na tanjiru za tortu najpre poređati keks, pre toga natopljenog sokom. Mlevenih 300g keksa pomešati sa 200ml soka, dodati margarin i šečer u prahu (po ukusu). Ovaj fil premazati preko poređanog keksa. Poređati 15 krem bananica.

Skuvati puding sa 600ml soka, i kada se ohladi u smesu dodati margarin. Ovaj fil premazati preko krem bananica, a preko fila poređati cele banane. Tortu ukrasiti šlagom.

SAN SNOVA se čuva na hladnom mestu.

Napomena:

Na sajtu su date naše omiljene klasične i nove ideje za kolače i torte. Svi recepti su isprobani u našoj kuhinji, i tako navedeni sigurno uspevaju. Za kolače i torte treba uvek upotrebiti sveže sastojke, slušati savete iskusnijih, dobro čitati recepte, a neke i prilagoditi svom ukusu i materijalu koji imamo u kući.  Pre spremanja, a još bolje pre kupovine, pažljivo još jedanput pročitajte recept. Tada često postupak rada ili odnosi budu jasniji.

Čovek se uči dok je živ.

Vrlo je bitno imatidovoljno mašte pa će svaka poslastica izgledati drugačije i biti ukusnija. Kolače ne morate praviti samo onda kada su potrebni, već i kada imate vremena i materijala, ili ste jednostavno raspoloženi za to.

Temperature i vreme pečenja mogu da imaju više ili niže vrednosti, u zavisnosti od individualne jačine toplote. Predlažemo Vam da  pri podešavanju pećnice obratite pažnju na uputstvo za upotrebu koje je dao proizvođač.

Kada napravite nešto dobro i originalno –  fotografišite. Fotografije i recept pošaljite nama, a mi ćemo to rado objaviti i podeliti sa ostalima.

Vaš Laki rezepti.

You may also like