LAKI RECEPTI SLADOLED TORTA

SADOLED TORTA

by ivana_ilich
554 views

SADOLED TORTA, u produžetku je uputstvo za pripremu i spisak sastojaka:

  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 250g šećera
  • 250g margarina
  • 5 kesica vanilnog šećera
  • 300g šlaga

Kora: U odgovarajućoj posudi umutiti penasto  12 belanaca sa 12 kašika šećera, potom dodati 12 kašika brašna. Od ove smese ispeći 4 kore.

Krema: Umutiti penasto  12 žumanaca sa 250g šećera u prahu, i postepeno dodavati 250g margarina. Kada je masa kompaktna, dodati vanilni šećer.

Postupak filovanja: Kora-fil-kora-fil-kora-fil-kora šlag.

SADOLED TORTA se čuva na hladnom mestu.

 

Pogledajte jos i JAFA KOLAC.

Napomena:

Na sajtu su date naše omiljene klasične i nove ideje za kolače i torte. Svi recepti su isprobani u našoj kuhinji, i tako navedeni sigurno uspevaju. Za kolače i torte treba uvek upotrebiti sveže sastojke, slušati savete iskusnijih, dobro čitati recepte, a neke i prilagoditi svom ukusu i materijalu koji imamo u kući.  Pre spremanja, a još bolje pre kupovine, pažljivo još jedanput pročitajte recept. Tada često postupak rada ili odnosi budu jasniji.

Čovek se uči dok je živ.

Vrlo je bitno imatidovoljno mašte pa će svaka poslastica izgledati drugačije i biti ukusnija. Kolače ne morate praviti samo onda kada su potrebni, već i kada imate vremena i materijala, ili ste jednostavno raspoloženi za to.

Temperature i vreme pečenja mogu da imaju više ili niže vrednosti, u zavisnosti od individualne jačine toplote. Predlažemo Vam da  pri podešavanju pećnice obratite pažnju na uputstvo za upotrebu koje je dao proizvođač.

Kada napravite nešto dobro i originalno –  fotografišite. Fotografije i recept pošaljite nama, a mi ćemo to rado objaviti i podeliti sa ostalima.

Vaš Laki rezepti.

You may also like