LAKI RECEPTI PIRAMIDA TORTA

PIRAMIDA TORTA

by ivana_ilich
1694 views

PIRAMIDA TORTA , u produžetku je uputstvo za pripremu i spisak sastojaka:

  • 400g Bevita (Plazma) keksa
  • 2 kesice pudinga a ukusom vanile
  • 7 kašike šećera
  • 1/2l mleka
  • 3 jaja
  • 250g margarina

Priprema fila:Skuvati puding sa 4 kašike šećera, prema uputstvu sa kesice, i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 3 žumanca sa 3 kašike šećera i dodati margarin (isečen na kockice) i nastaviti mutiti mikserom dok se masa.ne ujednači  Postepeno dodavati ohlađen puding.

Postupak filovanja: Na tacni za tortu ređati keks (prethodno potopljen u mleko ili sok), preko keksa fil, i tako sve redom, formirajući  oblik piramide. Tortu, prema ukusu, možete ukrasiti šlagom ili preliti čokoladom.

PIRAMIDA TORTA, se čuva na hladnom mestu.

Napomena:

Na sajtu su date naše omiljene klasične i nove ideje za kolače i torte. Svi recepti su isprobani u našoj kuhinji, i tako navedeni sigurno uspevaju. Za kolače i torte treba uvek upotrebiti sveže sastojke, slušati savete iskusnijih, dobro čitati recepte, a neke i prilagoditi svom ukusu i materijalu koji imamo u kući.  Pre spremanja, a još bolje pre kupovine, pažljivo još jedanput pročitajte recept. Tada često postupak rada ili odnosi budu jasniji.

Čovek se uči dok je živ.

Vrlo je bitno imatidovoljno mašte pa će svaka poslastica izgledati drugačije i biti ukusnija. Kolače ne morate praviti samo onda kada su potrebni, već i kada imate vremena i materijala, ili ste jednostavno raspoloženi za to.

Temperature i vreme pečenja mogu da imaju više ili niže vrednosti, u zavisnosti od individualne jačine toplote. Predlažemo Vam da  pri podešavanju pećnice obratite pažnju na uputstvo za upotrebu koje je dao proizvođač.

Kada napravite nešto dobro i originalno –  fotografišite. Fotografije i recept pošaljite nama, a mi ćemo to rado objaviti i podeliti sa ostalima.

Vaš Laki rezepti.

You may also like