POSNA OBLANDA Laki recepti

POSNA OBLANDA

by ivana_ilich
663 views

OBLANDA, u produžetku je uputstvo za pripremu i spisak sastojaka:

  • Pakovanje većih oblandi
  • 20 kašika vode
  • 700g šećera
  • 250g margarina
  • 200g mlevenog kesa
  • 100g mlevenih oraha

Postupak pripreme: U dubljoj šerpi ušpinovati:  vodu i šećer, kada se sjedine dodati margarin. Kada se istopi margarin, dodati orahe  i keks. Skloniti šerpu sa vatre i mešajući, lepo sjediniti sve sastojke. Dok je još smesa vruća premazivati listove oblande.

Savet: smesu možete podeliti na dva dela, i u jedan dodati čokoladu. Premazivati listove oblande naizmenično, crnim  pa belim filom.

OBLANDA se čuva na hladnom mestu.

Napomena:

Na sajtu su date naše omiljene klasične i nove ideje za kolače i torte. Svi recepti su isprobani u našoj kuhinji, i tako navedeni sigurno uspevaju. Za kolače i torte treba uvek upotrebiti sveže sastojke, slušati savete iskusnijih, dobro čitati recepte, a neke i prilagoditi svom ukusu i materijalu koji imamo u kući.  Pre spremanja, a još bolje pre kupovine, pažljivo još jedanput pročitajte recept. Tada često postupak rada ili odnosi budu jasniji.

Čovek se uči dok je živ.

Vrlo je bitno imatidovoljno mašte pa će svaka poslastica izgledati drugačije i biti ukusnija. Kolače ne morate praviti samo onda kada su potrebni, već i kada imate vremena i materijala, ili ste jednostavno raspoloženi za to.

Temperature i vreme pečenja mogu da imaju više ili niže vrednosti, u zavisnosti od individualne jačine toplote. Predlažemo Vam da  pri podešavanju pećnice obratite pažnju na uputstvo za upotrebu koje je dao proizvođač.

Kada napravite nešto dobro i originalno –  fotografišite. Fotografije i recept pošaljite nama, a mi ćemo to rado objaviti i podeliti sa ostalima.

Vaš Laki rezepti.

You may also like