Laki recepti

LUBENICE

by ivana_ilich
1369 views

 

LUBENICE, u produžetku je uputstvo za pripremu i spisak sastojaka:

  • 200 g šećera
  • 300g oraha
  • Zelena, crvena i narandžasta boja za kolače

Ušpinovati 200g šećera i dodati 300g oraha. Masu podeliti na tri dela. U jedan deo dodati crvenu boju, u drugi naranžastu i u treći zelenu boju.

Oblikovati loptice, lopticu zelene i narandžaste boje rastanjiti, lopticu crvene boje najpre obložiti narandžastom pa onda zelenom rastanjenom lopticom. Napraviti fini oblik loptice i odložiti da se ohladi. Kada se kolač ohladi, loptice seći na 8 jednaih delova.

Pogledajte još recepte za POSNU OBLANDU I BAJADERU

Napomena:

Na sajtu su date naše omiljene klasične i nove ideje za kolače i torte. Svi recepti su isprobani u našoj kuhinji, i tako navedeni sigurno uspevaju. Za kolače i torte treba uvek upotrebiti sveže sastojke, slušati savete iskusnijih, dobro čitati recepte, a neke i prilagoditi svom ukusu i materijalu koji imamo u kući.  Pre spremanja, a još bolje pre kupovine, pažljivo još jedanput pročitajte recept. Tada često postupak rada ili odnosi budu jasniji.

Čovek se uči dok je živ.

Vrlo je bitno imatidovoljno mašte pa će svaka poslastica izgledati drugačije i biti ukusnija. Kolače ne morate praviti samo onda kada su potrebni, već i kada imate vremena i materijala, ili ste jednostavno raspoloženi za to.

Temperature i vreme pečenja mogu da imaju više ili niže vrednosti, u zavisnosti od individualne jačine toplote. Predlažemo Vam da  pri podešavanju pećnice obratite pažnju na uputstvo za upotrebu koje je dao proizvođač.

Kada napravite nešto dobro i originalno –  fotografišite. Fotografije i recept pošaljite nama, a mi ćemo to rado objaviti i podeliti sa ostalima.

Vaš Laki rezepti.

You may also like