LAKI RECEPTI LIONS

LIONS TORTA

by ivana_ilich
1014 views

LIONS TORTA, u produžetku je uputstvo za pripremu i spisak sastojaka:

  • 1l mleka
  • 30g želatina
  • 300g šlag krema od vanile
  • 300g običnog keksa
  • 300g Lions napolitanki
  • 7 kom krem bananica
  • 150g Plazma keksa
  • 100g šlag krema

Postupak pripremanja fila: 700ml mleka prokuvati sa 7 kašika šećera. U to dodati želatin, ponovo prokuvati, i skloniti da se ohladi. Posebno umutiti šlag krem, i sve sjediniti sa želatinom. Dobijenu masu podeliti na tri dela. U prvi deo dodati Plazmu, u drugi krem bananice a treći ostaviti takav kakav jeste.

Postupak filovanja: 300ml preostalog mleka prokuvati i njime topiti kels. Keks ređati na tacnu, pa staviti preko fil sa Plazmom, omda poređati Lions napolitanke, pa preko premazati  deo sa krem bananicama, još jedan sloj napolitanki i preostali treći deo fila. Tortu premazati šlagom.

LIONS TORTA se čuva na hladnom mestu.

 

Pogledajte još i recept za BELA DAMA.

Napomena:

Na sajtu su date naše omiljene klasične i nove ideje za kolače i torte. Svi recepti su isprobani u našoj kuhinji, i tako navedeni sigurno uspevaju. Za kolače i torte treba uvek upotrebiti sveže sastojke, slušati savete iskusnijih, dobro čitati recepte, a neke i prilagoditi svom ukusu i materijalu koji imamo u kući.  Pre spremanja, a još bolje pre kupovine, pažljivo još jedanput pročitajte recept. Tada često postupak rada ili odnosi budu jasniji.

Čovek se uči dok je živ.

Vrlo je bitno imatidovoljno mašte pa će svaka poslastica izgledati drugačije i biti ukusnija. Kolače ne morate praviti samo onda kada su potrebni, već i kada imate vremena i materijala, ili ste jednostavno raspoloženi za to.

Temperature i vreme pečenja mogu da imaju više ili niže vrednosti, u zavisnosti od individualne jačine toplote. Predlažemo Vam da  pri podešavanju pećnice obratite pažnju na uputstvo za upotrebu koje je dao proizvođač.

Kada napravite nešto dobro i originalno –  fotografišite. Fotografije i recept pošaljite nama, a mi ćemo to rado objaviti i podeliti sa ostalima.

Vaš Laki rezepti.

You may also like