ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA

ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA

by ivana_ilich
2291 views

ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA, u produžetku je uputstvo za pripremu i spisak sastojaka:

Biskvit: Dobro umutiti 120gr  putera sa 10 žumanaca, 10 kašika šećera, zatim dodati 10 kašika mlevenih oraha, 4 kašika mlevenog keksa, 120gr strugane čokolade i na kraju ulupan sneg od 10 belanaca. Izmešati sve varjačom, lagano, i sipati u podmazan pleh. Savet: Mi pleh podmažemo puterom, stavimo papir za pečenje, isečemo ga prema veličini tepsije, i odozgo opet premažemo puterom.

Peče se na 180 °, lagano, potrebno je  sat vremena najmanje, jer testo treba da bude sočno, nikako prepečeno.

Fil: 5 jaja, 120g čokolade, 3 kašike mleka i 200g šećera sipati u posudu, mutiti na pari dok se ne zgusne. Prestanite sa mešanjem, kada se vidi dno šerpe. Skloniti sa vatre, i ostaviti da se ohladi, podom dodati 250g  umućenog putera. Odložiti u frižider da se stegne dok se kora ne ohladi.

Glazura: 4 kašike mleka, 2 kašike šećera, 100g čokolade staviti u sud da prokuva i da se čokolada skroz istopi, mešati sve vreme, na kraju dodati parče putera i tako vruće  preliti preko gornje kore.

Biskvit isecite na tri jednaka dela. Filovati tortu : biskvit-fil-biskvit-fil-biskvit-glazura.

Savet: Filovati tortu i sa strane.

ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA, se čuva na hladnom mestu.

Recept poslala naša drugarica sa Twitter-a.

Pogledajte još i BOKIJEVU TORTU.

Napomena:

Na sajtu su date naše omiljene klasične i nove ideje za kolače i torte. Svi recepti su isprobani u našoj kuhinji, i tako navedeni sigurno uspevaju. Za kolače i torte treba uvek upotrebiti sveže sastojke, slušati savete iskusnijih, dobro čitati recepte, a neke i prilagoditi svom ukusu i materijalu koji imamo u kući.  Pre spremanja, a još bolje pre kupovine, pažljivo još jedanput pročitajte recept. Tada često postupak rada ili odnosi budu jasniji.

Čovek se uči dok je živ.

Vrlo je bitno imatidovoljno mašte pa će svaka poslastica izgledati drugačije i biti ukusnija. Kolače ne morate praviti samo onda kada su potrebni, već i kada imate vremena i materijala, ili ste jednostavno raspoloženi za to.

Temperature i vreme pečenja mogu da imaju više ili niže vrednosti, u zavisnosti od individualne jačine toplote. Predlažemo Vam da  pri podešavanju pećnice obratite pažnju na uputstvo za upotrebu koje je dao proizvođač.

Kada napravite nešto dobro i originalno –  fotografišite. Fotografije i recept pošaljite nama, a mi ćemo to rado objaviti i podeliti sa ostalima.

Vaš Laki rezepti.

You may also like