LAKI RECEPTI BAJADERA

BAJADERA

by ivana_ilich
351 views

BAJADERA, u produžetku je uputstvo za pripremu i spisak sastojaka:

  • 400g šećera
  • 150g mlevenih oraha
  • 150g mlevenog keksa
  • 7 štanglica čokolade
  • 1 margarin

Ušpinovati šećer sa 8 kašika vode, i potom dodati margaroin. Kada se istopi, dodati keks i orahe. Lepo promešati, i skloniti sa vatre. Masu podeliti na dva dela, u jedan dodati 3 štangle čokolade (rastopljene ili rendane). Masu oblikovati prema želji, najpre izručiti deo sa čokoladom i preko njega deo bez čokolade. Kada se kolač ohladi, preliti ga čokoladom. Kolač seći u ublicima po želji, ali tek kada se čokolada ohladi.

Savet: keks može biti običan ili Plazma, a orahe možete zameniti bademima ili lešnicima.

BAJADERA se čuva na hladno mestu.

 

Pogledajte jos i MUNCHMALLOW KOLAČ.

 

Napomena:

Na sajtu su date naše omiljene klasične i nove ideje za kolače i torte. Svi recepti su isprobani u našoj kuhinji, i tako navedeni sigurno uspevaju. Za kolače i torte treba uvek upotrebiti sveže sastojke, slušati savete iskusnijih, dobro čitati recepte, a neke i prilagoditi svom ukusu i materijalu koji imamo u kući.  Pre spremanja, a još bolje pre kupovine, pažljivo još jedanput pročitajte recept. Tada često postupak rada ili odnosi budu jasniji.

Čovek se uči dok je živ.

Vrlo je bitno imatidovoljno mašte pa će svaka poslastica izgledati drugačije i biti ukusnija. Kolače ne morate praviti samo onda kada su potrebni, već i kada imate vremena i materijala, ili ste jednostavno raspoloženi za to.

Temperature i vreme pečenja mogu da imaju više ili niže vrednosti, u zavisnosti od individualne jačine toplote. Predlažemo Vam da  pri podešavanju pećnice obratite pažnju na uputstvo za upotrebu koje je dao proizvođač.

Kada napravite nešto dobro i originalno –  fotografišite. Fotografije i recept pošaljite nama, a mi ćemo to rado objaviti i podeliti sa ostalima.

Vaš Laki rezepti.

You may also like